ЋИРИЛИЦА | LATINICA

До 31. октобра конкурс за стипендије за изузетно надарене ученике и студента

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је конкурс за доделу ученичких и студентских стипендија изузетно надареним ученицима и студентима у Републици Србији за школску 2022/2023. годину.

Право на стипендију за изузетно надарене ученике имају одлични ученици, од другог разреда средњих школа који освоје једно од прва три места на одговарајућем такмичењу и студенти од треће године студија, који су током студирања остварили просечну оцену најмање 9,00 и нису губили ниједну годину.

Да би били корисници ове стипендије ученици и студенти имају обавезу да положе стандардизоване тестове, осим ученика и студената уметничких школа и академија који нису на теоретском одсеку.

Осим редовних стипендија, Министарство шесту годину за редом стипендира изузетно надарене ученике и студенте и додељује на годишњем нивоу стипендије за око 1500 ученика, студената и докторанада.

Висина стипендије за изузетно надарене ученике и студенте је од прошле године повећана и она износи, 15.000 динара за ученике, 24.000 динара за студенте основних и мастер студија и 30.000 динара за студенте докторских студија.

Рок за пријаву до 31. октобра 2022. године.

Више о условима  јавног позива и начину пријаве на https://prosveta.gov.rs/skolski-i-studentski-zivot/stipendije/stipendije-za-izuzetno-nadarene-ucenike-i-studente/

 

 

Loading