ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Договорени су кораци за повећање укључености деце са сметњама у развоју, која живе у установама за смештај, у образовање

На састанку одржаном 19.09.2018. у основној и средњој школи „Жарко Зрењанин“ Суботици, окупили су се представници институција социјалне заштите и образовања са републичког, покрајинског и градског нивоа.

Циљ састанка био је осмишљавање активности за веће укључивање деце из Дома „Колевка“ у образовни систем. Састанак је организован као размена искустава између Центра за заштиту деце, одојчади и омладине „Звечанска“, Дома „Колевка“ и запослених у школама из Суботице и Београда.

У наредном периоду очекује се спровођење активности: израда плана укључивања за децу која још нису у образовању, израда и примена педагошких профила и индивидуалних образовних планова, обука наставника, отклањање физичких баријера као и организација транспорта.

Састанак су организовали запослени у Групи за образовање мањина, социјално укључивање и заштиту деце од насиља и диксриминације и у школској управи Сомбор.

Loading