ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Донет Правилник о модел установи

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић донео је Правилник о модел установи који ће почети да се примењује од школске 2019/2020. године.

Доношењем Правилника о модел установи створене су системске могућности за подршку установама које остварују изузетну образовно-васпитну праксу у складу са општим принципима и циљевима образовања и васпитања у Републици Србији.

Циљ успостављања модел установе је развој, подржавање, промовисање и преношење примера изузетне образовно-васпитне праксе, која може да пружи смернице за унапређивање и планирање развоја система образовања и васпитања.

Улога модел установе је да постојећу изузетну и иновативну праксу у одређеној области, односно аспекту рада, промовише у систему образовања и васпитања, да је преноси путем процеса хоризонталног учења и даље унапређује.

Правилником су ближе уређени услови за стицање статуса модел установе и престанка важења статуса, а министар ће донети и стручно упутство као вид подршке установама за покретање и спровођење поступка за стицање статуса модел установе.

Правилник о модел установи можете преузети ОВДЕ.

Loading