ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Допунска школа поново у Трсту

Државни секретар у Министарству просвете Зоран Касаловић и помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање Милан Пашић разговарали су данас са представницима Црквене општине у Трсту о сарадњи и организацији образовно- васпитног рада на српском језику у Трсту, у организацији Министарства просвете. На састанку је разговарано о могућности да се од школске 2024/2025. године настава поново  одвија у просторијама Црквене општине у Трсту.

Државни секретар Касаловић је истакао да је настава на српском језику у иностранству веома важна за очување традиције,  националног и културног идентитета наших људи у расејању. Такође, изразио је велико задовољство, што ће проналажењем најбољег решења, након годину дана паузе, деци наших људи у Трсту бити омогућена настава у организацији Министарства у простору црквене општине.

Делегацију Српске православне црквене општине из Трста чинили су  председник Златимир Селаковић, потпредседник Мирослав Милисављевић и одборници Драган Станојловић и Предраг Марковић.

Loading