ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Држава ће наставити да улаже у образовање на Косову и Метохији

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић састао се данас у Косовској Митровици са директорима школа и предшколских установа са Косова и Метохије.

Том приликом министар је поручио да су реформе у образовању већ видљиве, да је законима донета широка основа за почетак квалитетнијег образовања. Шарчевић је додао да након усвајања системских закона следе измене наставних планова и програма.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, који је присуствовао састанку, нагласио је да српско образовање на Космету има извесност и да ће остати у форми институционалног организовања, какво има данас, у склопу система и уз подршку Републике Србије.

Раније данас, министар Шарчевић састао се са в.д. ректором Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици Благојем Недељковићем и проректорима тог универзитета, и поручио да ће држава много уложити у тај универзитет, који је, према његовој оцени, јако битан.

Косовска Митровица живи од младог света, тако да овде морамо довести још компанија из ИТ сектора, морамо младим људима дати добру шансу, истакао је Шарчевић.

 

Loading