ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Државни секретар Хоџић отворио Инфо дан у оквиру Еразмус плус програма у Шумарској школи у Краљеву

Државни секретар у Министарству просвете Јасмин Хоџић отворио је скуп посвећен Информативнoм дану у оквиру Еразмус плус програма у Шумарској школи у Краљеву. Скупу је присуствовало више од 80 директора са подручја школске управе Краљево.

Министарство просвете подржава наше просветне раднике у стицању нових знања и вештина кроз међународну сарадњу. Размена искустава с колегама из иностранства не само да доноси нове методолошке приступе, већ и потврђује виталност нашег образовања. Верујем да заједно можемо учити једни од других и допринети квалитету образовања“, рекао је Хоџић.

Он је позвао директоре да конкуришу за пројекте у оквиру Еразмус плус програма.

Захваљујући успесима које смо заједно постигли, Република Србија је 2019. постала пуноправна чланица Програма, а установе и организације из Србије добиле су једнаке могућности за учешће у Програму као и земље чланице Европске уније“, навео је Хоџић, додајући да је досадашње учешће наше земље у програмима Европске уније донело и грађанима и установама велики број прилика за усавршавање и размену искустава.

Потписивањем Споразума о учешћу у Еразмус плус програму између Републике Србије и Европске комисије 2021. године, омогућен је наставак пуноправног учешћа наших установа у Еразмус плус програму како у улози носиоца пројеката тако и у улози партнера.

Loading