ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Државни секретар Радовић на свечаности поводом обележавања 20 година Интернационалног универзитета у Новом Пазару

Државни секретар проф. др Ивица Радовић присуствовао је свечаности поводом обележавања 20 година Интернационалног универзитета у Новом Пазару и том приликом истакао да је овај универзитет, уз Државни универзитет, омогућио да образовање буде симбол овог града, као и да је развој креативних мисли и идеја најбољи пут за даљи развој економије, културе и духа Новог Пазара.

Живот у Новом Пазару нас учи да живети у мултикултуралној и мултиконфесионалној средини подразумева међусобно поштовање, уважавање и толеранцију, што је неопходно истовремено носити и у срцу и у глави. Мултикултуралност и мултиетичност – највеће вредности које поседује наша земља, треба и јесу непресушно извориште позитивне енергије из којег непрестано црпимо снагу ка новим и вишим образовним и сазнајним дометима“, рекао је Радовић.

Државни секретар је поручио да напредак сваке земље, у сваком погледу, зависи од образовног система.

Узлазном путањом данас иду она друштва која се заснивају на знању, иновацијама, култури, креативности, слободи мишљења. Зато Влада Републике Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја настојe да пружe адекватну подршку у праћењу светских токова и развоју науке и истраживања, не само финансирањем, већ и уређењем регулативе, како бисте ви као представници високошколских установа и научноистраживачких институција били у стању да у потпуности одговорите на племенити позив ваше професије“ поручио је државни секретар.

 

Loading