ЋИРИЛИЦА | LATINICA

”Дух младости“ у Панчеву

Караван образовања „Дух младости“ одржан је у Авив Парку у Панчеву. Караван је отворио Саша Павлов, градоначелник Панчева, рекавши да према статистици Службе за запошљавање постоји велики број незапослених који не поседују потребна практична знања и вештине.

Осим великог задовољства које родитељство носи са собом, носи и једну велику одговорност, а то је дати образовање нашој деци које ће омогућити да та деца врло брзо могу да убиру плодове свог рада, пре свега мислим у материјалном делу, а онда и да се развије наша привреда- рекао је Павлов.

Саветник Министра просвете, науке и технолошког развоја Габријела Грујић  истакла је неопходност промена у образовању.

Образовање по дуалном моделу даје могућност деци да учећи кроз рад  стекну потребне компетенције за будуће запослење – рекла је Грујић.

Вишегодишњи директор пројекта „Spirit of Youth“ и председник Спортског савеза Панчево, Слободан Битевић, навео је да пројекат Караван „Дух младости“ добра прилика да се младима укаже на значај умрежавања здравог живота, спортских активности и образовања.

Током Каравана организовано је интерактивно предавање и панел дискусија на тему дуалног образовања и предузетништва. У отвореној дискусији учествовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и представници Машинске школе у Панчеву. Машинска школа представила је образовне профиле који су већ у процесу дуалног образовања, као и нову технологију, која је  побољшала и модернизовала начин учења.

Посетиоци су имали прилику и да се опробају у акцији „Згиб зона“ коју Радио С спроводи заједно са организацијом „Spirit of Youth“. Град који уради највише згибова освојиће реновирање дечијег игралишта по жељи.

Loading