ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић на свечаности поводом дана Универзитета у Новом Саду

Државна секретарка у Министарству просвете проф. др Маријана Дукић Мијатовић изјавила је данас да ће Влада Србије настојати да и даље пружа подршку универзитетима када је реч о инфраструктури и кадровима.

Државна секретарка је на свечаности поводом обележавања 63. година Универзитета у Новом Саду истакла да поред Универзитета у Новом Саду, на данашњи дан јубилеј обележава и Универзитет у Косовској Митровици.

Желимо да покажемо синергију и заједништво, подршку државе свим универзитертима, да одмеримо шта смо то заједно стратешки урадили у претходном периоду, и да дефинишемо циљеве за наредни период када је реч о сарадњи са Универзитетом у Новом Саду, који је веома успешан, рангиран на Шангајској листи „, рекла је проф. др Дукић Мијатовић.

Она је подсетила и на то да смо у претходној години имали напредак на Шангајској листи, први пут смо рангирани у области менаџмента у угоститетљству, а да смо раније остварили високе позиције у областима технологије, ветеринарских наука и хемијског инжењерства.

Универзитет у Новом Саду броји готово 50.000 студената и 5.000 запослених, обухвата 14 факултета и три научна института са седиштем са седиштима у четири историјска централноевропска града – Новом Саду, Сомбору, Суботици и Зрењанину.

Свечаност поводом Дана Универзитета у Новом Саду, којом је обележена 63. годишњица његовог оснивања, одржана је данас у амфитеатру Ректората. У оквиру свечаности промовисани су нови професори емеритуси Универзитета у Новом Саду, додељене су награде студентима за научне и стручне радове у текућој школској години и захвалнице студентима-волонтерима који су учествовали у спасилачкој мисији након разорног земљотреса који је погодио Турску почетком ове године.

Свечаности је присуствовао и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

Loading