ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић: Иновирањем образовних процеса и програма учења, младима се дају компетенције за послове будућности

Државна секретарка проф. др Маријана Дукић Мијатовић учествовала је на другом панелу манифестације EV Days и том приликом изјавила да је образовање кључно за развој како друштва, тако и привреде.Она истакла је да образовање на свим нивоима настоји да прати потребе тржишта рада и привреде.
Иновирањем образовних процеса и програма учења, младима се дају компетенције за послове будућности и тако доприноси изградњи одрживог привредног екосистем који одговара на потребе савременог доба“, рекла је државна секретарка на панелу „Обликовање будућности – свеобухватан приступ побољшању перспективе ЕВ екосистема“.
EV Days је сајам и конференција, посвећена електромобилности која представља ново глобално технолошко решење транспорта људи и робе. Догађај је осмишљен као интерактивно искуство које ће окупља водеће компаније из области аутомобилске индустрије, произвођаче компоненти, делова и софтвера за аутомобилску индустрију, пуњача и пратеће инфраструктуре за електрична и хибридна возила.На догађају ће бити присутни представници државних, локалних и регионалних институција повезаних са предметном облашћу, као и представници компанија који имају искуство односно планирају увођење решења. базираних на електромобилности, у своје пословање.
Loading