ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дукић Мијатовић: Заједнички студијски програми наших и факултета из иностранства су шанса за студенте

Државна секретарка у Министарству просвете проф. др Маријана Дукић Мијатовић изјавила је да је сарадња факултета на обезбеђивању већих могућности за студенте веома значајна и за образовни систем и наше друштво у целини.

Она је на свечаности поводом озваничења споразума између Економског факултета Универзитета у Београду и Слободног универзитета у Берлину, којим је предвиђена реализација заједничког студијског програма на енглеском језику „MSc Appiled Economics“, рекла да је пожељно да што више факултета из Србије акредитује заједничке студијске програме са угледним факултетима из иностранства, јер је то шанса за студенте, пут ка подизању квалитета и даљој интернационализацији високог образовања

Реч је о једном од привих програма овог типа између високошколских установа из Србије и Немачке, посебно у области економије, који студентима обезбеђује двоструку диплому. Он подразумева да студенти ова два факултета прву годину мастер студија реализују у Београду, чиме стичу право на мастер диплому Економског факултета (60 ЕСПБ), а другу годину мастер студија у Берлину, чиме стичу право добијања мастер дипломе Слободног универзитета у Берлину (120 ЕСПБ).

 

Loading