ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Speed dating са организацијама младих на тему ЕУ фондова

Министарство просвете, науке и технолошког развоја представило је предности Хоризонта 2020 на догађају „Speed dating: Организације младих и ЕУ фондови“ у организацији ЕУ инфо центра у Београду.

Реч је о брзом начину упознавања представника омладинских организација и организација за младе са представницима програма Европске уније присутних у Србији, као могућим донаторима. Испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја са младима је разговарала Анита Еркер у циљу ближег упознавања са оквирним програмом Хоризон 2020 као и финансијским могућностима које Хоризонт нуди невладиним организацијама и организацијама цивилног друштва. У Спеед датинг-у су учествовали представници више од 30 удружења и организација младих, као и представници ЕУ фондовца и програма Еразмус+, Креативна Европа, MEDIA, COSME, Програм подршке цивилном друштву (CSR), Европа за грађане и грађанке, Европски инструмент за демократију и људска права (EIDHR), Хоризон 2020 и Техничка подршка организацијама цивилног друштва (TASCО).

Догађај је отворио господин Штефен Худолин, шеф II сектора операција Делегације ЕУ у Републици Србији и том приликом посаветовао младе: ,,Не будите носталгични и демотивисани уколико не проналазите позив за финансирање који је у потпуности онакав какав вам треба“ додавши да је важно знати који све извори финансирања постоје и да овакви догађаји управо томе и служе – да сазнају шта све псотоји на тржишту, пронађу партнере и остваре први корак у проналажењу позива који им одговара.

Догађај је организован у сарадњи са Делегацијом ЕУ у Србији, а у оквиру њихове заједничке кампање за младе под називом „Европа за тебе“.

Loading