ЋИРИЛИЦА | LATINICA

„Европска недељa програмирања“ од 6. до 21. октобра 2018. године

Министарство просвете, науке и технолошког развоја позива школе, удружења и појединце да се и ове године укључе у „Европску недељу програмирања“, која ће трајати од 6. до 21. октобра 2018. године.

Четврту годину заредом, Министарство просвете, науке и технолошког развоја препоручује учешће у овом догађају и подржава промоцију програмирања, дигиталне писмености и унапређења основних информатичких знања и вештина свих ученика.

Од 2013. године, када је „Европска недеља програмирања“ покренута, ова манифестација присутна је у преко 50 земаља света. Прошле године, само у Србији је реализовано преко 300 различитих активности.

Реализацију овогодишње „Европске недеље програмирање“ подржаће и непрофитне организације Иницијатива „Дигитална Србија“ и Фондација Петља, са којима Министарство интензивно сарађује.

Ове организације позивају васпитаче и наставнике да се укључе у акцију „Будимо паметни: Креативно програмирање на Петљи“. Акција за циљ има да окупи више од 10.000 ученика заинтересованих за програмирање. Учешћем у акцији, васпитачима и наставницима у основним и средњим школама биће представљен низ предлога конкретних активности које могу да реализују током „Европске недеље програмирања“, уз посебан сегмент који ће се односити на наставнике у специјализованим ИТ одељењима.

Предлози конкретних активности, као и смернице за њихову регистрацију и умрежавање са другим учесницима акције, биће представљени на вебинару који ће за све заинтересоване наставнике и васпитаче бити организован у понедељак, 8. октобра од 20.00 часова. Више информација о овој акцији, као и формулар за обавезну регистрацију доступни су на www.budimopametni.rs. Рок за регистрацију је понедељак, 8. октобра у 15.00 часова.

Додатне информације о „Европској недељи програмирања“ доступне су на codeweek.eu (могуће је одабрати приказ на српском језику),   codeweek.rs и facebook.com/CodeWeekSerbia.

Loading