ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Формиран тим који треба да омогући да настава у области дуалног образовања буде доступна онлајн

Комисијa за развој и спровођење дуалног образовања формирала је тим који треба да омогући да се током ванредног стања  настава у области дуалног образовања прати на даљину, односно он лајн.

Седницу Комисије сазвала је помоћник министра за дуално образовање Габријела Грујић, а чланови тима су директори средњих стручних школа из Београда, Ваљева, Власотинца, Крагујевца, Ужица, Суботице, Пожеге, Новог Сада, које су се, до сада, показале као пример добре праксе. Циљ је да се омогући снимање, а потом и емитовање материјала који је у складу са плановима наставе и учења у опремљеним учионицама-радионицама са савременим машинама. Материјал ће обухватати теоријски део наставе, као и теме за припрему за учење кроз рад. Посебан изазов представља снимање симулације свих производних процеса, који ће бити доступни ученицима у оквиру практичне наставе на даљину и које ће детаљно приказивати различите фазе тих процеса, праћене јасним инструкцијама наставника. Поред тога, наставницима стручних предмета, те симулације омогућавају да праве корелацију између стручних предмета и учења кроз рад. Планирано је снимање 140 тема из теоријског дела наставе и 60 тема припреме за учење кроз рад.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја изражава посебну захвалност Јат Технициа, Хеликоптерској јединици МУП-а, као и компанијама из Ужица, Суботице, Пожеге и Крагујевца које су у овим сложеним условима за снимања ангажовале најбоље лиценциране инструкторе.

Loading