ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Година пилотирања обогаћене једносменске организације рада основне школе

Током школске 2019/2020. године у узорку основних школа биће реализован пилот пројекат чији је главни циљ пружање додатне образовно-васпитне подршке у учењу и развоју ученика кроз различите моделе обогаћеног једносменског рада у основној школи.

Широм Србије, у укупно 204 основне школе и у додатних 111 издвојених одељења ових школа биће провераван квалитет аутентичних образовно-васпитних садржаја које су програмирале школе имајући у виду потребе својих ученика и укупан контекст у коме се ученици развијају.

Изабрани садржаји биће понуђени свим ученицима од првог до осмог разреда. У зависности од професионалних и просторних капацитета школа, ученици могу бити у објектима све време после наставе (где ће имати ручак) или ће после оброка и одмора код куће долазити на изабране активности у школи, које су за њих бесплатне. 

Пилот пројекат ће бити праћен и евалуиран, а резултати ће бити искоришћени у припреми новог стратешког документа за развој националног система образовања у наредној деценији. Један од будућих циљева је и повећање броја школа које ће радити у једној смени, чиме се ствара још већи простор за пружање укупне подршке ученицима. 

Списак школа у којима ће се реализовати пилот пројекат обогаћене једносменске организације рада можете преузети ОВДЕ.

Loading