ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Хоризонт 2020 обука у сарадњи са УНДП-ом

У сарадњи Mинистарства са УНДП-ом у простору Центра за промоцију науке данас је отпочела четвородневна Хоризон 2020 обука наших истраживача у области заштите животне средине. Обуком је обухваћено 30 научноистраживачких организација у Србији са циљем подизања квалитета и конкурентности пројекатних апликација којима ће конкурисати на отворене позиве највећег фонда Европске уније за истраживања и иновације.

Отварајући скуп, в.д. помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције, Проф. Др Виктор Недовић, је истакао значај партнерства Mинистарства и УНДП-а у овoј важној мисији, као и важност одржавања обука које су намењене подизању компетенција наших истраживача у међународним програмима сарадње. Указао је на позитивне оцене Европске Комисије (DG Research and Innovation) базиране на резултатима нашег досадашњег учешћа у Х2020 програму, али и на чињеницу да постоји простор за даље унапређење. Предложио је да простор ЦПН-а буде стечиште оваквих догађаја и у наредном периоду.

Скупу су се обратили и Жарко Петровић, програмски аналитичар у Програму УН за развој у Србији који је истакао да достизање циљева Одрживог развоја захтева тимски рад, па је пожелео научницима и истраживачима добродошлицу у овај тим, као и Дубравка Вејновић испред Центра за промоцију науке.

Први утисци полазника о обуци су позитивни. Кажу да у су у кратком временском року стекли знања о неопходним корацима за припрему, развој и управљање пројектима за Хоризонт 2020.

 

ФОТО: Момира Марковић/УНДП

Loading