ЋИРИЛИЦА | LATINICA

И други дан завршног испита прошао регуларно

И други дан завршног испита у основном образовању и васпитању, током кога су  ученици осмог разреда полагали тест из математике прошао је уобичајено. Према подацима добијеним од школских управа, приликом полагања теста није било нерегуларности и проблема у школама на територији Републике Србије.

Излазност на испит из математике, према пристиглим подацима из свих школских управа  је 98,20 одсто.

Решења теста из математике, као и Упутство за оцењивање биће приказани  на сајту Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, који је и радио тестове www.ceo.edu.rs

Ученици, трећег и последњег дана завршног испита, у петак , 17. јуна 2016. године од 9 до 11 часова полажу комбиновани тест са питањима из историје, биологије, географије, физике и хемије.

Ученици на завршном испиту могу остварити укупно 30 бодова, сваки тест носи по 10 бодова, а  успех у школи се бодује  са максималних 70 поена. Укупан број поена остварених на основу успеха у основној школи и на завршном испиту представља коначан број поена на основу којих ће се ученици опредељивати за жељене школе.

Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 19. а коначни 24. јуна 2016. године. Попуњавање и предаја листе жеља је 25. и 26. јуна у матичним школама, а упис ученика у првом уписном кругу је  5. и 6. јула 2016. године. Упис ученика у другом уписном кругу је 8. јула 2016. године.

Loading