ЋИРИЛИЦА | LATINICA

И „старим студентима“ на магистарским и докторским студијама продужен рок за завршетак студија

Влада Србије усвојила је, на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја, закључак којим се студентима који су уписани на магистарске и докторске студије, као и кандидатима који су пријавили докторску дисертацију до 10. септембра 2005. године продужи рок за завршетак студија по започетом наставном плану и програму, условима и правилима студија.

Раније овог месеца Влада Србије усвојила је и закључак којим се студентима основних студија који су уписани на факултете  и више школе до овог датума, такође продужи рок за завршетак студија.

Иницијативу за продужетак рока за завршетак студија „старим студентима“, предложила је Студентска конференција универзитета Србије, а подржао га је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремиће измене и допуне Закона о високом образовању ради омогућавања продужетка рока за завршетак студија и покренуће дијалог са СКОНУС-ом и универзитетима у циљу утврђивања дугорочног решења са оптималним роком за завршетак студија по старим програмима.

Loading