ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Иновације – корак даље

Влада Републике Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја организују такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији у 2015. години. Финале такмичења биће одржано данас, 24. децембра 2015. године у 20 часова у директном преносу на другом програму РТС.

Овај пројекат пружа шансу свим физичким и правним лицима да квалитет својих технолошки заснованих пословних идеја и иновација провере и упореде са другима. У финалу такмичења, за титулу најбоље иновације такмичиће се шест тимова. Редослед наступа одредили су сами финалисти извлачењем цедуљица. Финалисти ће се представити следећим редоследом: Амброзер, Banky, Аналитичари, Acc-box, Екоплоча и WPS.

У првом делу, након кратког прилога о њиховој иновацији, чланови тима ће одговарати на питања жирија, док ће у другом делу финала, по један представник сваког од шест тимова, одржати једноминутну презентацију иновације, тзв. „златни минут“.

Како су тимови стигли до финала? У првом колу је оцењивана сама пријава иновације. Тимови су током маја и јуна прошли четири тренинга посвећених разумевању иновације и креативном решавању проблема. Након летње паузе, такмичаре је чекало још по три тренинга намењених изради пословних модела, након чега су крајем септембра предавали комплетиране пословне моделе. Паралелно са процесом рецензирања, на пет факултета у Београду и Новом Саду, одржане су техничке рецензије. Тимови, који су добили позитивне оцене у оба дела другог круга рецензирања, 10. новембра су се, у Привредној комори Србије, представили потенцијалним инвеститорима, што је био трећи круг рецензирања. Дванаест најбољих тимова су подељени у две полуфиналне групе, које су се такмичиле у Новом Саду (2. децембра) и Горњем Милановцу (4. децембра). Најбоље пласирани тимови су стигли до финала. Вечерас ће бити изабрана најбоља технолошка иновација за 2015. годину.

Више информација сазнајте ОВДЕ.

Loading