ЋИРИЛИЦА | LATINICA

„Исказивање интересовања за упис у основну школу“ преко Портала еУправа и на језицима националних мањина

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавештава родитеље и старатеље деце која уписују први разред основне школе да је услуга „Исказивање интересовања за упис у основну школу”, осим на српском језику, од данас доступна и на језицима националних мањина.

Приликом исказивања интересовања за упис ученика у први разред основне школе, у овом тренутку, није битан одабир језика наставе, али свакако родитељи или старатељи треба да се пријаве одабраној школи преко Портала еУправа .

Превод на језике националних мањина обезбедили су Покрајински секретраијат за образовање, прописе, управу и националне мањине –националне заједнице и национални савети националних мањина.

На овај начин, школе ће евидентирати заинтересованост родитеља да упишу дете у одређену школу како би оквирно знале који број ђака могу да очекују.Сви родитељи који ће користити ову електронску услугу, биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим исти буде био дефинисан.

По дефинисању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање.

Нову е-услугу заједнички су израдили тимови Кабинета председника Владе, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

 

Loading