ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Исплата стипендија за студенте докторских студија и младе истраживаче за мај

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавештава све стипендисте Министарства студенте докторских академских студија, као и младе истраживаче да је данас извршена уплата стипендије за мај 2022. године.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја на годишњем нивоу додељује стипендије студентима докторских академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија и укључује их у рад акредитованих научноистраживачких организација. Министарство, такође, стипендира и ученике – младе истраживаче Министарство просвете, науке и технолошког развоја додељује до 20 стипендија младим истраживачима – ученицима завршних разреда (III и IV) средње школе који су исказали способност у бављењу истраживачким радом и освојили једно од прва три места на међународним олимпијадама знања.

У 2021. години Министарство је одобрило стипендирање 502 студента докторских академских студија ангажованих у раду акредитованих научноистраживачких организација и 20 младих истраживача.

Месечни износ стипендије за докторанте је 50.000 динара, док за младе истраживаче износи 30.000 динара на месечном нивоу.

Loading