ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Изабрани најбољи нa конкурсу „Заштита за све“

На конкурсу „Заштита за све“, који је организован у оквиру кампање чији је циљ подизање свести деце о одговорном понашању на сунцу и заштити од сунца награђени су најбољи радови.

Главну награда конкурса УВ индикаторе (специјалне мераче интензитета сунчевог зрачења) добило је двадесет школи.

УВ индикаторе, који ће бити постављени на видно место на улазу школа, освојиле су основне школе: „Аца Алексић” из Александровца, „Бранко Радичевић” из Београда (Земун), „Ђура Даничић” из Београда (Вождовац), „Мирослав Антић” из Футога, „Милинко Кушић” из Ивањице, „Милан Мијалковић” из Јагодине, „Жарко Зрењанин” из Качарева, „Вук Караџић” из Кикинде, „Димитрије Тодоровић Каплар” из Књажевца, „Милоје Закић” из Куршумлије, „Др Бошко Вребалов” из Меленаца, „Вук Караџић” из Неготина, „Иво Андрић” из Ниша, „Рифат Бурџовић-Тршо” из Новог Пазара, „Маршал Тито” из Падине, „Лаза К. Лазаревић” из Шапца, „Др Јован Цвијић” из Смедерева, „Симеон Араницки” из Старе Пазове, „Јован Стерија Поповић” из Вршца и „Др Јован Цвијић” из Зрењанина.

Као најбољи изабран је рад Основне школе „Жарко Зрењанин” из Качарева и биће коришћен у кампањи „Заштита за све”.

Конкурсна комисија, састављена од представника Еуцерин Србија, Фонда Б92 и маркетиншке агенције ФЦБ Афирма, уз стручну подршку едукатора кампање „Заштита за све“, изабрала је и пет најбољих радова учитеља који ће бити награђени једнодневним излетом за своје одељење.

На овом излету, који су учешћем на конкурсу освојили учитељи основних школа, биће организовано такмичење које ће, додатно, најбољем одељењу донети награду за опремање учионице.

Конкурс „Заштита за све” спроведен је у оквиру истоимене кампање, коју организују Еуцерин Србија и Фонд Б92, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства здравља Републике Србије.

Рок за предају конкурсног материјала истекао је 8. марта 2019. године. На конкурсу су учествовали учитељи првог, другог, трећег и четвртог разреда основних школа из целе Србије, који су прошли онлајн едукацију и тиме стекли сертификат о стручном усавршавању. Конкурсни задатак за учитеље је подразумевао да на основу знања, материјала за рад са ђацима и формулара које добију кроз онлајн едукацију, осмисле креативни час или активност са својим ђацима, као и да едукују своје ђаке и анимирају их да припреме радове на тему „Два лица сунца“.

Детаљне информације о конкурсу и листа изабраних школа, одељења и учитеља доступне су на сајту www.zastitazasve.rs.

Loading