ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Још 100 нових места за децу у вртићу у Тутину

Малишанима Тутина ће за десет месеци бити на располагању нови објекат предшколске установе „Хабиба Сточевић“, поручено је данас након свечаног потписивања уговора о изградњи у Влади Србије.

Уговор о изградњи потпуно новог вртића површине око 1000 м2  потписали су први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Бранко Ружић, начелник општинске управе Аднан Шеховић и представник извођача радова.

Стратешки циљ Министарства је да повећамо обухват деце предшколским васпитањем и образовањем, а то можемо једино ако повећамо капацитете вртића. Изградњом вртића у насељу Сврачиће обезбеђујемо уз подршку Светске банке 100 нових места за малишане Тутина“, рекао је министар Ружић након потписивања уговора.

Министар Ружић је рекао да је вредност инвестиције око 94 милиона динара,  а предвиђено је да изградња буде готова у наредних 10 месеци.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Светске банке, реализује Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања, путем ког  унапређује доступност, квалитет и услове предшколског васпитања и образовања за сву децу. Кроз пројекат се изградњом, доградњом, адаптацијом и опремањем обезбеђује 11.000 нових места у вртићима за малишане.

Пројекат, поред наведеног, подржава Нове основе програма предшколског васпитања и образовања, оснажује компетенције васпитача, пружа подршку породицама са децом, са фокусом на породице из осетљивих друштвених група, подстиче укључивање деце у систем предшколског васпитања и образовања, а све у циљу обезбеђивања подстицајних  услова за развој све деце.

Loading