ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Јовић: Међународна академска конференција о људској безбедности прилика за сарадњу истраживача и размену искустава

Помоћник министра просвете Александар Јовић изјавио је на 5. Међународној академској конференцији о људској безбедности да је овај скуп прилика за сарадњу научника и размену искустава са колегама из целог света о области људске безбедности.

„Поносни смо што се ова конференција одржава у Београду неколико недеља након Светске конференције о основним наукама и одрживом развоју, једног од главних догађаја у Међународној години основних наука за одрживи развој 2022, јер обе конференције доприносе одрживом развоју“, рекао је Јовић.

Истакао је да су у протеклих 10 година Влада Србије и претходно Министарство просвете, науке и технолошког развоја предузели значајне кораке ка реформи система образовања и истраживања у циљу побољшања њихове изврсности и значаја за економски развој.

Влада Републике Србије је, како је додао, у претходне две године усвојила низ стратешких докумената који су темељ и правац унапређења образовања и науке.

„Напредак није могућ без континуираног приступа новим научним сазнањима и могућностима за сарадњу са академицима и истраживачима широм света“, рекао је Јовић.

Он је навео да је сигуран да ће Конференција подстаћи умрежавање, сарадњу и заједничке напоре учесника конференције на унапређењу области људске безбедности.

„Како конференција промовише размену знања и међународну сарадњу међу истраживачима, српским истраживачима ће помоћи да успоставе нове сарадње са колегама са универзитета широм света и прошире међународну образовну и научну сарадњу“, рекао је Јовић.

Loading