ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Касаловић: Контиуирано улажемо у унапређење услова боравка и рада у студентским домовима

У Студентском дому „Карабурма“ данас су почела расподела места за бруцоше, који су остварили право на смештај у студентским домовима у Београду, а присуствовао је и државни секретар Зоран Касаловић.

Он је истакао да Влада Србије континуирано ради на побољшању услова боравка и рада студената у студентским домовима, а за ту намену је из буџета издвојено 262 милиона динара за 35 пројеката.

Додао је и да Влада Републике Србије и ресорно министарство издвајају око 3,5 милијарде динара за 18.000 студената, што обезбеђује заиста повољне цене смештаја и исхране.

Министарство просвете сваке године додељује студенске стипендије и кредите, наводи Касаловић и додаје да се број константно повећава.

Како је рекао,  2000. године додељено је 700 стипендија, а данас нешто више од 8.000 стипендија и и 6.500 студентских кредита, а износ обе врсте помоћи је 13.000 динара.

Ове године је на првој расподели смештај добило 1.172 студента, од чега 739 девојака и 435 мушкарца.

Ректор београдског универзитета Владан Ђокић рекао је да је данашњи свечани пријем прилика да се промовишу и подрже најбољи студенти и додао да установа „Студентски центар“ има 14 домова на територији Београда. „Желим да поручим и студентима и родитељима да не брину, домови су безбедно место и деца овде имају добре услове и квалитетну исхрану „, рекао је Ђокић.

Осим смештаја и исхране, студентима је обезбеђен додатни садржај који ће им умногоме побољшати студентима квалитет живота.

Горан Минић, директор установе Студентски центар „Београд“ рекао је да у студентским домовима „4.април“, „Вера Благојевић“, „Лола“ и „Рифат Буџовић“ студенте од ове године очекују потпуно реновиране собе.

Минић је најавио и изградњу новог објекта у оквиру комплекса Студентског града,  капацитета од 1.000 места, што ће, како каже,  значајно подићи квалитет услуге коју пружамо студентима.

 

Loading