ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Kомплети голова за мали фудбал за средње школе у Србији

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и генерални директор компаније PepsiCo за Западни Балкан Нуно Пинто Леите потписали су данас Протокол о сарадњи, на основу кога ће компанија Марбо Продукт донирати комплете голова са мрежом за мали фудбал свим средњим школама у Србији.

Министар Ружић захвалио је компанији Марбо Продукт на показаној друштвеној одговорности и оценио да су голови нешто што ће средњим школама бити изузетно корисно.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја увек је спремно да подржи овакве пројекте, који помажу да школе у Србији буду боља места за учење и одрастање. Сматрам да удруженим снагама можемо да постигнемо много више и зато се захваљујем компанији Марбо Продукт, која ће донирати комплете голова за мали фудбал свим средњим школама у Србији. Наш заједнички циљ је да подстакнемо децу на физичку активност и бављење спортом“, рекао је министар Ружић.

Пинто Леите је рекао да та компанија донацијом голова за мали фудбал свим средњим школама на територији Србије жели да пружи подршку здрављу и подстакне омладину да кроз физичку активност успоставе здраве навике.

Друштвено одговорно пословање и брига о заједници у којој послујемо представља део PepsiCo пословне филозофије, а борбу против гојазности међу децом школског узраста управо видимо као најбољу инвестицију у будућност Србије. Донација коју реализујемо је још једна у низу активности које спроводимо као део подршке Националном програму за превенцију гојазности код деце и одраслих“, изјавио је Нуно Пинто Леите.

Донација компаније Марбо Продукт, која се реализује уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, за циљ има подстицање физичке активности кроз промоцију спорта и раста и развоја деце и омладине на принципима здравих животних стилова.

Loading