ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Конкурс ,,Превазилажење дигиталног јаза развојем ИКТ вештина младих људи у Србији”

Позивамо Вас да се заједно са вашом школом прикључите пројекту ,,Превазилажење дигиталног јаза развојем ИКТ вештина младих људи у Србији” (енг. Bridging the Digital Gap with Growing ICT Skills of Young People in Serbia). Основна идеја пројекта је да се кроз едукацију средњошколских професора и омогућавње приступа средњим школама материјалима и глобалном систему Cisco академија, обезбеди могућност за развој ИКТ вештина младих људи у Србији, што треба да доведе до лакшег превазилажења дигиталног јаза и допринесе бољем запошљавању.

Пројектом је предвиђено укључивање 50 средњих школа у систем Cisco академија и едукација 100 професора за IT Essentials курс инструкторе. Учешће у пројекту за школе које буду одабране је бесплатно, и омогућиће школама укључење у глобални систем Ciscoакадемија, подршку за коришћење „My NetAcad“ портала, едукацију професора, приступ материјалима и тестовима, коришћење виртуалних алатки за учење (Virtual Learning Tools) и симулатора мрежног окружења (Cisco Packet Tracer).

IT Essentials курс представља улазни курс за ИКТ професионалце и покрива области потребне за стицање CompTIA A+ индустријског сертификата. Курс се првенствено бави основама везаним за интерну архитектуру рачунара, мобилних уређаја и софтвера, као и основама умрежавања и заштите у мрежном окружењу. Тренинзи за професоре ће се одржавати on-line, у периоду април-мај 2016. године, а полагање завршних испита је планирано за почетак јуна 2016. године. Завршетак пројекта је планиран за децембар 2016. године.

Услови за учешће у пројекту су да школа има учионицу опремљену рачунарима са конекцијом на Интернет и да обезбеди два професора са познавањем Енглеског језика који ће да прођу инструкторске тренинге за курс IT Essentials. Од школа се заузврат очекује да сваки професор који успешно заврши IT Essentials тренинг, у оквиру своје школе обучи 10 ђака у току трајања пројекта.

Пројекат ће бити детаљније презентован на Почетном састанку који ће се одржати у понедељак 28.03.2016. године у Београду. Представници пријављених средњих школа ће бити позвани да присуствују састанку.
Молимо Вас да се пријавите што пре, слањем попуњене пријаве која се налази у прилогу, на е-маил адресу BrDG@etf.rs. Додатне информације могу се на захтев добити e-маилом (BrDG@etf.rs), као и путем web сајта (BrDG.etf.rs).

Носилац пројекта је Cisco Networking академијa Електротехничкоg факултетa Универзитета у Београду, а пројекат је финасиран од стране компаније Cisco Systems. Пројекат подржавају Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и Америчка привредна комора у Србији.

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР
Позив школама

 

Loading