ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Конкурс за доделу ученичких стипендија ученицима средњих школа за школску 2021/2022. годину

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је Конкурс за доделу ученичких стипендија ученицима средњих школа у Републици Србији за школску 2021/2022. Годину.

Право да се пријаве па Конкурс за доделу ученичких стипеидија, у складу са законом, имају ученици средњих школа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су први пут уписани у одређени разред у текућој школској години, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који имају држављанство Републике Србије, који стално постижу одличан успех у учењу и владању, и чији родитељ или старатељ има пребивалиште на територији Републике Србије.

На конкурс за доделу ученичких стипендија могу се пријавити ученици I разреда средње школе који су у свим разредима од V до VIII разреда основне школе постигли одличан општи успех (од 4,50 до 5), односно ученици од II до IV разреда средње школе који су у свим претходно завршеним разредима средње школе постигли одличан општи успех (од 4,50 до 5).

Ученици из осетљивих друштвених група (ученици без родитељског старања, из једнородитељске породице, припадници ромске националне мањине, ученици са инвалидитетом, ученици са хроничним болестима, ученици чији су родители нестали или су киднаповани на територији Косова и Метохије и на територији република бивше СФРЈ, избеглице и расељени ученици, повратници по споразуму о реадмисији и депортовани ученици) имају право да поднесу захтев да се посебно рангирају у оквиру наменски опредељеног броја, применом блажих критеријума, у складу са законом и правилником

Рок за пријављивање на конкурс је од 1. до 31. октобра 2021. године.

Преузмите:

Конкурс за доделу ученичких стипендија ученицима средњих школа у Републици Србији за школску 2021/2022. годину

Loading