ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Конкурс за студентске радове у области европске интеграције и процеса приступања Србије Европској унији

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије расписала конкурс за  три најбоља студентска рада у области европске интеграције и процеса приступања Републике Србије Европској унији, како би подстакла младе академске грађане да се укључе у аргументовану дебату у вези са чланством наше земље у Европској унији.

Радови би требало да одговоре на једну од четири предложене области: Србија у процесу приступања ЕУ: изазови и перспективе политике проширења ЕУ; реформски потенцијал европске интеграције за Србију: развојни, нормативни и вредносни аспекти; културне, друштвене и политичке димензије европског идентитета; митови о ЕУ (предрасуде о евроинтеграцији као последица недовољне информисаности).

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 85.000, 55.000 и 35.000 динара. Поред три најбоље рангирана, и радови који испуне критеријуме, биће објављени у електронском зборнику студентских радова који су пристигли на конкурс.

Конкурс је отворен за студенте завршних година основних академских студија (студенти треће и четврте године), као и за студенте мастер академских студија на универзитетима у Републици Србији.Рок за слање радова је 20. април 2017. године.

Све детаље конкурса можете пронаћи на званичној презентацији Канцлеарије за европске интеграције, на линку: http://www.seio.gov.rs/src/vesti/952/189/335/detaljnije/raspisan-konkurs-za-studentske-radove-o-evropskoj-uniji  (линк ка посту на ФБ страници КЕИ: https://www.facebook.com/KancelarijaEvropskeIntegracije/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf )

 

Loading