ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Крос РТС-а 12. маја

Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја у петак 12. маја биће одржана традиционална атлетска манифестација Крос РТС-а. И ове године очекује се учешће пола милиона младих.

На конференцији одржаној у Министарству министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић рекао је да је важност Крос РТС-а пре свега у чињеници да у њему учествују деца од предшколског до средњошколског узраста, ако и то што све више њих схвата важност поруке ове манифестације, а то је порука да је трчање основ сваког спорта.

Оснивач Крос РТС-а Стеван Ковачевић рекао је да је такмичење већ почело и да оно траје 365 дана у години. Он је изразио захвалност држави која годинама уназад стоји иза ове приредбе.

“ У петак у  10.02 часова министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић у директором преносу на јавном сервису даће знак за старт. Трчање се у бројним школским двориштима, парковима… Прве резултате очекујемо у 14 часова, а коначне ћемо саопштити 16. маја”, рекао је Ковачевић.

О значају Крос РТС-а и начину учешћа у манифестацији  на конференцији су говорили директор Математичког института САНУ, Зоран Огњановић, директор Математичке гимназије Срђан Огњановић, директор Високе васпитачке школе Сремска Митровица Гордана Мијаиловић и директор Пољопривредне школе Футог Душан Гајић.

Loading