ЋИРИЛИЦА | LATINICA

мБот роботи за 10 школа

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетили су данас у Прељини Основну школу ”Прељина“ и донирали мБот роботe за 8 основних школа из Школске управе Чачак и две школе са Косова и Метохије, у оквиру акције ”Битка за знање” Фонда Б92.

Настављамо битку за знање, како кроз овај пројекат тако и кроз унапређење наставе информатике, опремање школа рачунарском опремом и њиховим повезивањем на мрежу, рекла је премијерка Брнабић.

Захваљујем се свим друштвено одговорним компанијама које нам помажу, јер без њих не бисмо успели. Још већу захвалност упућујем школама које су се пријавиле за ову акцију, јер су тиме показале да желе да унапреде наставу и оду корак даље. Посебно ме радује што су овде с нама и деца с Косова и Метохије јер је управо њима потребна наша подршка и помоћ, нагласила је Брнабић.

Министар Шарчевић рекао је да је увођењем информатике као обавезног предмета, програмирања као новине у наставном програму и акцијама попут ”Битке за знање” учињен велики корак напред.

Многе помене се већ виде, али пред нама је још много посла, пре свега на опремању школа и обуци наставника. Заводољство ми је што данас међу вама видим и представнике школа с Косова и Метохије, које су моји сарадници посетили пошто сам ја био спречен, рекао је Шарчевић.

Захваливши се на донацији у име свих школа директор Основне школе ”Прељина” Радојле Чоловић указао је да је ”Битка за знање” неопходна како би се унапредила настава информатике. Захваљујући ангажовању премијерке компанија Brisitsh motors обезбедила је средства за набавку робота за осам школа са подручја Школске управе Чачак. У име компаније обратио се Остоја Миајловић рекавши да је компанија набавком мБот робота уложила у нашу децу, у будућност, у оно што нам нико не може отети.

Наставници Информатике и рачунарства из школа које су данас добиле роботе на лицу места завршили су обуку за њихово коришћење у настави, док су деца из школа са Косова и Метохије стекла прва знања о програмирању мБот робота од својих вршњака из Чачка.

До сада је Фонд Б92 у оквиру акције ”Битка за знање” обезбедио мБот роботе за 344 школе у Републици Србији. Роботе су данас добиле основне школе ”Прељина”, ”Краљ Александар I“, Милинко Кушић”, ”Милан Благојевић”, ”Татомир Анђелић”, ”Сретен Лазаревић”, ”Мићо Матовић”, ”Свети Сава” , ”Лепосавић” и Гимназију у Чачку.

 

 

 

Loading