ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Међународна конференција у Патрасу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић учествовао је у Патрасу, на Међународној конференцији ”Глас апостола Андреја Првозваног у савременом свету”.

Министар је указао на важност чувања традиционалних вредности, а нарочито васпитања кроз неговање васпитне улоге породице, школе и друштва.

Улога образовања мења се у условима у којима су интеркултурална сазнања усмерена на стварање праведнијег друштва, рекао је Шарчевић.

Нагласио је да нам је потребна другачија визија друштва у коме се људи повезују и сарађују,  користећи друштвене медије за повезивање и успостављање нових међународних и интеркултурних односа.

Циљ конференције у Патрасу је да  уједињујући напоре представника источно-хришћанског света развија заједничке одговоре на изазове савременог доба. Такође, циљ Конференције је и да нагласи духовну и културну заједницу народа источно -хришћанске традиције, као и солидарност свих људи добре воље, схватајући хитну потребу за заједничким разумевањем стварних позива модерног доба и реакције на њих, на основу заједничког разумевања универзалних људских вредности, које деле све светске религије, као и сви који верују у хуманистичке идеале у њиховом правом значењу.

У раду конференције учествовали су бројни званичници земаља источно-хришћанског светa свештенства, јавне личности, привредници и новинари.

Loading