ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Милићевић са ученицима допунске школе на српском језику у Минхену

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић присуствовао је данас традиоционалној Видовданској академији у конзулату у Минхену, коју су организовали ученици и наставници допунске школе на српском језику.

Част је и привилегија бити са ученицима, њиховим родитељима и наставницима, данас на обележавању Видовданске академије у Минхену. Са данашњег скупа из дијаспоре шаљемо снажну поруку подршке нашем народу на Косову и Метохији, као и подршку државном руковдству Србије у одбрани националних и државних интереса. Очување идентитета, језика и културне баштине су симболи једног народа. Континуирано одржавање и развијање веза сваког припадника српског народа са својом матичном државом веома је значајно, а посебно  преко система образовања и васпитања младих нарашатаја“, рекао је министар Милићевић.

Он је пружио пуну подршку раду допнске школе српског језика и  изразио задовољство што је број ученика са 105 повећан на око 600.

Највише ученика српске националности који похађају образовно-васпитни рад на српском језику има у Немачкој. Српски језик у диајспори, ове школе године похђа 7.700 ђака  у 16 држава.

 

Loading