ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Младен Шарчевић 40. заседање Генералне конференције Унеска

Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је у периоду од 11-15. новембра учествовао на 40. заседању Генералне конференције Унеска у Паризу.

Први дан посете министар је присуствовао обраћању председника Републике Србије господина Александра Вучића. Истог дана министар је присуствовао састанку на високом новоу посвећеном инклузији и мобилности у високом образовању на којем је учествовало више од 100 министара на два панела. Министар Шарчевић се обратио на панелу са темом мобилност у високом образовању.

Други дан посете Mинистар се сусрео са помoћником генералног директора Ђанини коју је упознао са реформама у области образовања, посебно дигитализацијом и регионалној сарадњи. Госпођа Ђанина је изразила задовољство са реализованим као и спремност да помогне, али и захвалност за активно учешће на мобилности.

Министар се током трајања конференције сусрео са министром образовања Уганде којем је упутио позив да посети Републику Србију. Министар образовања Уганде је прихватио позив који ће бити прецизиран преко УНЕСКА.

Министар Шарчевић је одржао и билатерални састанак са министарком образовања Републике Грчке, као припрему за састанак у Републици Србији почетком фебруара 2020. године. Грчка страна очекује да обогати своја искуства примерима добре праксе у области високог образовања као и да сагледају моделе дуалног образовања, а најављени су и договори о лектору српског језика у Републици Грчкој.

Loading