ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар разговарао са директорима о квалитету и ефикасности рада школа

Укупно 250 директора на обуци које је организовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја  у току дводневног рада бaвило  се темама вођства у установи, унапређивањем рада тела и тимова,  вредновањем квалитета наставе и учења, самовредновањем рада установа и развијањем одговорности за квалитет и ефикасност рада у установи.

На иницијативу министра просвете, науке и технолошког развоја, именована је радна група која је припремила програм припреме и критеријуме за укључивање директора и њихову обуку,

Окупљене директоре школа поздравио је министар Шарчевић који је том приликом истакао да је улога директора јако одговорна и тешка као и да директори јесу и треба да остану лидери у својој установи.

Имате прилику да унапредите рад својих установа , да сваку вашу идеју спроведете како треба и да аутономија установе буде ваше дело, рекао је Шарчевић и том приликом додао да у свакој озбиљно технолошки развијеној земљи света је строга контрола квалитета од стране државе , те да морамо о томе посебно водити рачуна.

Петогодишње искуство спољашњег вредновања показало је да су ове теме потребне свим директорима установа, без обзира на квалитет њиховог рада и искуство у руковођењу.

Први испити за лиценцирање директора очекују се у марту 2018. године, по доношењу правилника којим ће бити уређена сва питања од значаја за стицање лиценце за директоре.

У зависности од територијалног распореда школа, ове припреме се реализују у Београду (23. и 24. новембра 2017.), Крагујевцу (29. и 30. новембра 2017.) и Зрењанину (7. и 8. децембра 2017.).

Loading