ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић честитао школску славу Свети Сава

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је данас школску славу Свети Сава – ученицима, учитељима, наставницима, васпитачима и осталим запосленима у установама образовања и васпитања.

Свети Сава нам је свима оставио велико наслеђе. Био је и ученик и наставник, син и отац српског народа, а у обе улоге био је, а и данас је, непорецив узор свима нама. У историји свога народа Сава је постао први старешина самосталне српске цркве, први просветитељ, први књижевник, први законодавац, градитељ манастира и цркава, покретач уметничког и просветног стваралаштва у њима“, поручио је министар Ружић у допису који је упућен свим образовно-васпитним установама у Србији, као и српским школама у дијаспори.

Министар је навео да темеље будућности државе и друштва треба да поставимо тако да образовање буде државни приоритет и доступно свима, да сваком појединцу пружи могућност да учи током целог живота и добије прилику за свој стални професионални развој.

Он је просветним радницима и ученицама захвалио на труду, посебно на сналажљивости и флексибилности коју су показали у овим изазовним временима и тако омогућили да се наставни процес одвија.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ове године школску славу Свети Сава обележава специјалном емисијом „Стопама Светог Саве“ која ће бити приказана данас у 18 часова на Другом програму Јавног медијског сервиса Радио-телевизије Србије.

Loading