ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић честитао студентима Правног факултета успех на такмичењу

Први потпредседник Владе и министар просвете науке и технолошког развоја Бранко Ружић примио је данас  студенте  Правног факултета Универзитета у Београду, који су освојили друго место  у писању тужбе у финалу такмичења Међународне трговинске арбитраже у Бечу и тако иза себе оставили  чувене универзитете, као што су Харвард, Јејл, Кембриџ.

У тиму Правног факултета из Београда било је 11 студената четврте године и мастер студија –  Ања Караџић, Дуња Томашевић, Нина Митровић, Нина Пејић, Лука Милошевић, Лука Стојилковић, Јован Бећерић, Жељко Лоци, Душан Јаблан, Вукашин Станковић и Зоран Кобал, а предводила их је професорка Арбитражног и међународног трговинског права проф. др Милена Ђорђевић, која већ две деценије успешно води студентске тимове.

Поносан сам што имамо младе људе који постижу изузетне резултате на светским такмичењима. Уверен сам да су награде резултат великог личног труда и залагања и вас самих и ваших професора. Хвала вам на представљању академске заједнице Србије. Показали сте да Србија може да рачуна на своју младост и знање,“ рекао је Ружић и пожелео им много успеха током студија и будућих каријера.

Студенти из тима Правног факултета навели су да је учешће на такмичењу привилегија, јер му претходи строга селекција, пошто у тим улази само десетак студената Правног који сваке године упише 1.400 бруцоша.

Професорка Ђорђевић истакла је да Правни факултет учествује на бројним стручним такмичењима, где се од студената очекује да припреме писане поднеске и да аргументацију изложе пред судијама које оцењују квалитет беседничких вештина и квалитет изнетих аргумената. Професорка указује да је успех на такмичењу у Бечу значајан за наш Универзитет и целу академску заједницу у Србији.

У конкуренцији је било 365 светских факултета са више од 2.500 студента и око 1.000 арбитара.

 

Loading