ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић доделио Доситејеве повеље за допринос унапређењу квалитета образовања

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић доделио је данас Доситејеве повеље истакнутим појединцима и институцијама за унапређење квалитета образовања.

„Велико ми је задовољство што имам прилику да, други пут по реду, доделим повеље које носе име по нашем значајном просветитељу и првом српском министру просвете Доситеју Обрадовићу“, рекао је он.

Ова повеља је, како је додао, начин да се изрази захвалност за свакодневно залагање и труд, како би систем образовања био још бољи и квалитетнији.

Министарство, како је рекао министар Ружић,  одговорно наставља да спроводи реформу целокупног просветног система и интензивно ради на стварању квалитетних услова за рад и учење.

„Основне смернице у том процесу утврдили смо Стратегијом образовања и васпитања до 2030. године, као и пратећим документима. Упоредо са тим усклађујемо законску регулативу и улажемо у инфраструктуру на свим нивоима образовања и науке“, рекао је министар.

Он је  захвалио свим запосленима у образовно-васпитним установама, као и ученицима, који су у отежаним околностима, својим трудом и ангажовањем допринели да се обезбеди континуитет и квалитет наставе.

Министар Ружић је честитао добитнцима и пожелео им да и даље наставе посвећено да раде и доприносе развоју образовања и друштва у целини.

Добитници Доситејеве повеље су:  Нађа Весић, ученица 8. разреда ОШ „Руђер Бошковић“(Београд), Василије Хаџи-Пурић, ученик 8. разреда ОШ „Бранко Радичевић“ из Батајнице,  Весна Барачков, директорка школе ОШ „Петар Петровић Његош“ (Београд), Емилија Грубанов Мартинек, наставник разредне наставе у ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Суботице,    Гордана Поповић, наставник математике у Основној школи „Ћирило и Методије“ у Београду,  ПУ “ Полетарац“ Оџаци, др Марија Ранђеловић, члан Градског већа Града Ниша, ресорно задуженог за област образовања.

Ове повеље добили су и: Петар Илић, ученик Прве економске школе у Београду, сада студент Економског факултета, Милан Станојчић, професор Електротехничке школе „Никола Тесла“ у Београду,  Техничка школа „Дрвоарт“, Београд, Музичка школа „Исидор Бајић“ Нови Сад, студент Економског факултета, Универзитета у Београду Алекса Антић, доц. др Ивана Иванић са Филозофског факултета у Новом Саду и др Миомир Кораћ директор Археолошког института у Београду.

Loading