ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић на обележавању 104 године рада Пољопривредног факултета

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је данас да Пољопривредни факултет у Београду, који обележава 104. године успешног рада, представља најзначајнију образовну установу у области пољопривреде, прехрамбене технологије и агроекономије и да има водећу улогу у развоју образовања и науке у Србији, али и југоисточном региону Европе.

„Упркос свим изазовима кроз импозантне 104 године постојања, успели сте да се прилагодите захтевима модерног времена препознавши нову шансу за развој сталним увођењем савремених дисциплина, побољшањем услова рада за студенте, коришћењем модерне технологије и сталним напорима да се студенти што боље припреме за савремене технолошке промене у пољопривредној производњи“, казао је министар честитајући Дан факултета.

Он је навео да је интересовање за овај факултет велико и да се сваке године упише од 500 до 600 студената.
„Уверен сам да ће Пољопривредни факултет и даље давати свој недвосмислени допринос популаризацији научно-истраживачког рада и додатној мотивацији наставника и научних сарадника у правцу развоја образовања и науке у Републици Србији“, рекао је Ружић.

Он је казао да је Министарство просвете претходних година подржало реализацију важних инфраструктурних пројеката на Пољопривредном факултету, међу којима је и реконструкција млекаре и опремање рачунарског центра.
„Наш заједнички циљ је да обезбедимо што боље услове за рад и учење студената. Верујем да ћемо добру и конструктивну сарадњу наставити и убудуће“, рекао је министар.

Loading