ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић обишао Пољопривредно-ветеринарску школу у Рековцу

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио је Пољопривредно-ветеринарску школу у Рековцу и најавио да ће за делимичну реконструкцију Дома ученика те школе Министарство обезбедити 4,5 милиона динара.

То ће побољшати услове смештаја ученика, а атрактивност образвних профила привлачиће не само ђаке из Рековца, већ и из других места“, рекао Је Ружић, који је говорио и на свечаности поводом Дана школе и школске славе Ћирило и Методије.

Министар је рекао да ова школа има четири профила и да је образовање за област пољопривреде овде је на високом нивоу, додајући да очекује да ће у наредној школској години број уписан ђака бити још већи.

Ова школа има снажан кадровски потенцијал и представља модел по коме можемо да одговоримо потебама тржишта“, рекао је министар Ружић.

Он је додао и да је за адаптацију основе школе у Белушићу одобрено око шест милиона динара и нагласио да је то одговор Министарства на потребе малих општина, јер образовање мора да буде свима.

Loading