ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић са Патријархом српским господином Порфиријем о сарадњи Министарства и СПЦ

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са Његовом светости Патријархом српским господином Порфиријем и, уз честитку за избор на место Патријарха, пожелео му је да у добром здрављу дуго столује на трону Српске православне цркве.

У разговору о досадашњој и будућој сарадњи Српске православне цркве и Министарства просвете, науке и технолошког развоја о унапређењу наставе у области веронауке, положају вероучитеља, као и о новом саставу комисије Владе за верску наставу чији је мандат истекао.

Министар је истакао да је верска настава важна за очување аутентичности теолошког учења, као и духовног и моралног својства лица које то учење преноси.

Сарадња Министарства и Српске православне цркве је од драгоцене важности за очување идентитета, традиције и историјских вредности које баштинимо“, рекао је Ружић.

Испред Министарства састанку су присуствовали и државна секретарка Маријана Дукић Мијатовић и саветник за верска питања Милета Радојевић, а испред Српске православне цркве владика Стефан и шеф кабинета Александар Прашчевић.

Loading