ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Ружић са учесницима кампа „Србија те зове“

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је данас учеснике кампа „Србија те зове“ који се до 11. августа одржава у Дому ученика „Патријарх Павле“.Ове године камп је окупио 200 учесника, узраста од 12 до 15 година, која живе на Kосову и Метохији, у региону и дијаспори. Поред свакодневних спортских активности, ученици имају прилику да уче о историји и традицији Србије.
Министарство је са великим задовољством подржало ову активност с обзиром на велики значај који спорт има у животу деце и омладине. Драго ми је што је Удружење „Спортстарс“  пре три године покренуло ову акцију како би допринело унапређењу спорта и сарадње међу младима, рекао је министар.
Он је оценио да је ово добра прилика да ученици уживају у спортским активностима, дружењу и учењу.
Веома ми је драго што видим да се овде окупио толики број љубитеља спорта и да уживате у свим активностима које нуди овај камп. Осим тога, овде имате прилику да научите и нешто ново и да се боље упознате са нашом културом и језиком, али и да кроз посету туристичким локалитетима сазнате више о  главном граду Србије, навео је Ружић.
И ове године у кампу ће са ученицима радити врхунски спортски тренери.
Спорт је значајан не само због здравог одрастања, већ и због тога што развија тимски дух и солидарност и учи нас колико је важно поштовати правила. То је начин и да научите да прихвате да се у неким утакмицама побеђује а у неким губи. Спорт вас научи да се борите, а тако се уједно припремате за животне утакмице, поручио је Ружић.
Учеснике кампа поздравио је и заменик генералног директора компаније НИС Милош Грбић.
Loading