ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић на конференцији „Седмо пролазно време“

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић учествовао је данас у београдском хотелу „Хајат“ на панел дискусији која је организована у оквиру конференције „Седмо пролазно време – 2019. година“ о приоритетима за унапређење пословног амбијента.

На конференцији на којој је представљено годишње истраживање Америчке привредне коморе (Amcham) Шарчевић је изјавио је да се у Србији спроводи реформа на свим нивоима  образовања од предшколског до науке.

Он је рекао и да се уз помоћ Светске банке ради на проширењу капацитета у вртићима, како би се створили услови за већи обухват деце

Реформа програма траје у основним школама и гимназијама. Од наредне године по реформисаном програму уписаће се ученици трећег и седмог разреда и треће године гимназије, навео је министар.

Он је подсетио и да је уведен дуални модел образовања, као и да је на факултетима дуплиран број студијских програма из области информационих технологија.

Шарчевић је истакао да је задовољан реформама у области науке и додао да ће финансирање науке постати стабилније с решењима која је донео нови Закон о науци, а на основу којег је основан и Фонд за науку.

На панел дискусији су учествовале и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министарка правде Нела Кубуровић.

Loading