ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић пожелео успешну школску годину свим ученицима у Србији

Председница Владе Србије Ана Брнабић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишли су данас Основну школу „Први мај“ у Владимировцу и том приликом честитали почетак нове школске године свим ученицима у Србији.

Брнабић је указала да је Влада Србије од 2014. године, преко Канцеларије за јавна улагања, уложила око 150 милиона евра у реконструкцију 128 школа широм Србије.

Она је додала да у овом тренутку траје реконструкција 25 школа, док су у 50 у току јавне набавке односно припрема јавних набавки.

Влада Србије ће остати посвећена образовању јер то јесте кључ успеха целог нашег друштва, поручила је Брнабић. и најавила значајно повећање плата у просвети од 1. јануара 2020. године.

Министар просвете говорио је о свеокупној реформи образовног система која се спроводи, као и улагањима у инфраструктуру.

Ради се на томе да школе буду енергетски ефикасне и да имају све услове за брз интернет. Србија је у кратком временском период спровела интензивне реформе у систему образовања и то је можда најбоље оценила Европска комисија. Те промене у просвети су видљиве, рекао је Шарчевић.

Реконструкција ОШ „Први мај“, која има 308 ученика, распоређених у 23 одељења, коштала је око 340 милиона динара.

Реч је о школи у општини Алибунар у којој се настава одвија на српском и румунској језику.

Loading