ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић разговарао са амбасадором Швајцарске Конфедерације

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић  разговарао је данас са амбасадором Швајцарске Конфедерације у Београду Филипом Геом о досадашњој сарадњи и будућим активностима.

На састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја изражено је обострано задовољство досадашњом сарадњом.

Министар Шарчевић се захвалио амбасадору на  донацијама које Швајцарска Конфедерација даје Републици Србији за унапређивање образовања и науке.

„Наставићемо да спроводимо заједничке пројекте. У Србији правимо платформу за национални модел дуалног образовања и предузетништва, а један од узора је управо швајцарски модел“, навео је министар, додајући да је дуално образовање приоритет не само Министарства просвете, науке  технолошког развоја већ и  један од приоритета рада Владе.

Министар Шарчевић је  нагласио да ће се „добра сарадња наставити“ и указао амбасадору да се у Техничкој школи у Ужицу спроводи дуални модел образовања по узору на швајцарски модел.

Подршку увођењу образовног профила – оператер за израду намештаја у овој школи  дала је Швајцарска развојна агенција у сарадњи са Регионалном агенцијом за економски развој и предузетништво – ВЕДА.

Амбасадор Ге је рекао да је модел дуалног образовања створен у Техничкој школи у Ужицу, најбољи модел који је створен ван Швајцарске.

Он је истакао да би Србија имала добар систем образовања потребно је да има и добар  Национални оквир квалификација и да је веома важно да образовање и иновације подржавају економски развој земље.

Амбасадор Ге је најавио нове пројекте и  исказао спремност Швајцарске Конфедерације да настави да подржава Србију у области образовања и науке.

Loading