ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић разговарао са деканом и професорима Факултета политичких наука

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Факултет политичких наука Универзитета у Београду, разговарао са деканом и професорима и обишао радове на проширењу зграде факултета.

Декан факултета Драган Симић истакао је чињеницу да је ФПН једини факултет политичких наука у Србији и истовремено један од најутицајнијих у овој области у региону.

„Две су теме за нас веома важне, а тесно су повезане. Верујемо да би с обзиром на број катедра, програма, мастер и докторских студија факултет требало да се нађе у вишој, осмој, групи за финансирање. А ту је и проблем завршетка радова на проширењу зграде факултета”, рекао је декан Симић.

Радови на проширењу капацитета факултета за 3.500 квадратних метара почели су 2012. године. Реч је о пројекту који се реализује посредством Министарства, а из средстава Европске инвестиционе банке. Радови су стопирани јер су до сада два извођача отишла у стечај.

„Министарство је упознато са ситуацијом и да бисмо могли да предузмемо следећи корак морамо да сачекамо извештај судског вештака о до сада завршеним радовима како би дали све од себе да се радови наставе на пролеће“,  рекао је министар Шарчевић.

Када је реч о финансирању факултета, према речима министра, за то је потребно променити Уредбу и разне друге правилнике.

„Још само један члан је остало да усагласимо и да завршимо Нацрт закона о високом образовању. Поносан сам што смо и у форми нацрта имали широк консензус са свим ректоратима, саветима, и многим другим полугама система. И измене свих других правилника и норматива биће демократска и јавне”, поручио је министар.

 

Loading