ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић разговарао са делегацијом Зеленортских Оствра о сарадњи у области образовања и науке

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић разговарао је данас са министром спољних послова, одбране и дијаспоре Зеленортских Острва Луишом Филипеом Липешом Таварешом о могућностима  сарадње две земље у области науке и образовања.

Потписивањем Меморандума о разумевању између две земље биће створена основа за сарадњу у различитим областима, као и у области образовања, сагласили су се саговорници.

Министар Шарчевић рекао је да је квалитет образовног система Србије препознат у свету и да се посебно истичу медицина и техничке науке, а да узлазном путањом иде и ИТ област.

Он је рекао да је, између осталог, циљ да се у Србију привуче што већи број иностраних студената.

Имамо неколико програма које можемо да понудимо, као и одређен број стипендија, навео је Шарчевић и навео пример програма „Студирај у Србији“.

Министар Луиш Филипе Липеш Тавареш казао је да међу студентима са Зеленортских Острва постоји нарочито интересовање за студије медицине у Србији.

Јако је важан квалитет образовања. То је један од разлога зашто желимо да се наши студенти школују у Србији, рекао је он.

Loading