ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић разговарао са помоћницом државног секретара САД

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са помоћницом америчког државног секретара за културу и просвету Мери Ројс са којом се сагласио да је веома значајно унапређивање сарадње у области образовања и науке између Србије и Сједињених Америчких Држава.

Саговорници су констатовали да постоји веома дуга историја квалитетних односа у науци, пре свега кроз рад Николе Тесле и Михајла Пупина, као и да је чињеница да је од 2001. до данас више од 2.400 студената из Србије учестовало у програмима студијске размене са САД.

Министар Шарчевић и помоћница државног секретара Ројс  разговарали су и о проширењу већ постојеће сарадње у области науке и технике, о интернационализацији високог образовања у Србији, као и о заједничким активностима са америчком Националном научном фондацијом (National science foundation).

Гошћа из САД похвалила је реформе у образовном систему Србије који се интензивно спроводи последње две године.

Она је захвалила и на учешћу Републике Србије у Фулбрајтовом програму, који стипендира професоре, истраживаче и студенте за учешће у образовним програмима у иностранству.

Loading