ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић разговарао са ректором Бумбаширевићем

Министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић састао се  данас са ректором Универзитета у Београду проф. др Владимиром Бумбаширевићем.

На састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, министар Шарчевић је најпре, честитао на успеху Универзитета у Београду, који је заузео високо место на престижној Шангајској листи, међу 300 најбољих универзитета на свету.

Министар Шарчевић је истакао да је успех на Шангајској листи, пре свега, велико признање на Универзитет у Београду, али и потврда квалитета нашег образовања и потврда резултата који су постигнути у високом образовању и науци.

Он је истакао да је потребно оснажити и друге универзитете у Србији да се нађу на престижним светским  листама које рангирају универзитете, те да ће остварени резултат Универзитета у Београду сигурно за њих бити  подстрек.

Министар Шарчевић је истакао да ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као и до сада, подржавати  развој високог образовања и радити на унапређивању његовог квалитета, али и читавог просветног система.

Ректор Бумбаширевић је истакао да је Универзитет у Београду имао одличну сарадњу са Министарством, а министар Шарчевић је навео, да ће се таква сарадња, на обострано задовољство, и наставити.

Састанку је присуствовао и помоћник министра за развој и високо образовање др Милован Шуваков.

Loading