ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Шарчевић са шефом делегације ЕУ у Србији

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић састао се данас са шефом делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадором Семом Фабрицијем.

Амбасадор Фабрици је нагласио да је образовање од суштинске важности како за Србију тако и за Европску унију. Србија је започела реформу образовања кроз свеобухватну измену прописа, рекао је Фабрици и додао да је и у Европској унији у току реформа система образовања. Каже да је веома задовољан споразумом који је прошле недеље потписан у Бриселу, којим се обезбеђује секторска буџетска подршка од 27,4 милиона евра за реформу образовања.

Министар Шарчевић је рекао да је уверен да је усвајањем Закона о основама система образовања и васпитања и Закона о високом образовању успостављен добар темељ за квалитетније образовање. Он је најавио да ће се ускоро пред Народном скупштином наћи и измене и допуне закона о предшколском, основном и средњем образовању, као и Предлог закона о дуалном образовању. Сада следи рад на новим наставним плановима и програмима, рекао је Шарчевић и додао да ће део секторске буџетске подршке бити намењен за обуке наставника за нове наставне програме.

Loading